Vragen over strandhuisjes / FAQ

Strandhuisje huren

De Noordzee komt tijdens de wintermaanden soms tegen de dijk aan. Vandaar dat uit veiligheid de strandhuisjes van het strand gaan.

Dat is gelijk de reden dat de huisjes knus zijn en daardoor niet als een blok op het strand staan, maar juist als bezienswaardige en fotogenieke bouwwerkjes.

STRANDHUISJE HERFST OF WINTER

Op 3 plaatsen kunnen ze echter wel blijven staan:

 • Hoek van Holland, want deze staan op een strand vlakbij de Waterweg (havenverbinding). Het is hoger t.o.v. de zee en de regels zijn daar anders.
 • Kamperland, want deze staan aan een uitmonding van de Noordzee (de Oosterschelde)
 • Strandresort Ouddorp, want deze staan aan een voormalige zeearm van de Noordzee (de Grevelingen)

Bekijk reacties voor strandhuisje herfst of winter ⇩

ALTIJD STRANDWEER

Natuurlijk denk je al snel aan zonnig weer als je aan het strand denkt. En dat is ook fijn! Uitwaaien aan zee heeft echter ook zo zijn charmes. En zodra de zon zich even laat zien, sta je met 1 stap op het strand!

Hieronder 4 reacties, van vakantie in strandhuisje tijdens herfst of winter:

1. FANTASTISCH! Stelletje in februari
”Fantastische strandhuisjes met mooi uitzicht over de zee en de vaargeul. Beslist een aanrader. Lekker wandelen, schepen bekijken en zeehonden spotten. Wij komen zeker terug!”

“De strandhuisjes in Hoek van Holland zijn de enige strandhuisjes aan de Noordzee die kunnen blijven staan tijdens de wintermaanden. Info en boeken: strandhuisje.nl/hoekvanholland “

2. SNEL EEN KEER WEER! – Stelletje in november
”Weer genoten in deze huisjes. Uitzicht fantastisch en ook met enkel regen hebben het nog heerlijk gehad. Tussen de buien door gewandeld aan zee, boodschap gedaan in Hoek van Holland en gezellig uit eten. Het is genieten in de huisje dat zeker groot genoeg is voor 4 personen. Voor meer mensen wordt het wat krap. Een plek om aan te raden. Wij gaan snel weer!”

3. EEN WAANZINNIGE BELEVING! – Met vrienden, november
”Heerlijk om aan het strand met uitzonderlijk uitzicht je vakantie te vieren.”

4. SUPER! – Fam. met jonge kinderen, november
”Elke dag wakker worden met het geluid van de golven, zalig!!!!”

Info en boeken: Strandhuisje herfst of winter
ALTIJD STRANDWEER!

Strandhuisjes worden ervaren als bijzondere overnachtingen. Uit de vele positieve reacties komt vaak naar voren:

 • Zonsondergang
 • Zonsopkomst (minstens zo mooi)
 • Eigen strandterras
 • Ontbijten
 • Lekker uitwaaien
 • Ontbijten met de eerste zonnestralen
 • In slaap vallen met het geruis van de zee
 • Romantisch & bijzonder
 • Na een drukke stranddag zo heerlijk rustig als andere mensen naar huis gaan
 • En uiteraard: zon, zee, strand!

Het strand is altijd mooi om te zien! Het is niet voor niks dat er mensen lekker gaan uitwaaien op het strand. Harde wind, geeft hoge ruige golven.

Maar… natuurlijk als je mocht kiezen, doe dan maar het zonnetje. Gelukkig zijn de meeste zonuren op het strand. En schijnt de zon in het voor- of najaar even tussendoor? Met 1 stap sta je op je strandterras of met je voetjes in het zand. Kortom: Altijd strandweer!

NOORD-HOLLAND

ZUID-HOLLAND

ZEELAND

Laten we hopen van niet, maar niemand kan in de toekomst kijken. De meeste gaven een voucher ter waarde van het bedrag. Uw geld ben u dan dus niet kwijt. Bij Roompot en Landal is het sowieso altijd mogelijk om tot 28 dagen voor aankomst zonder extra kosten een boeking te wijzigen. Bij alle andere bedrijven met strandhuisjes heeft iedereen óf een tegoedbon gehad (soms onbeperkt geldig, soms een jaar) óf hun geld terug gekregen.

Als een tweede golf (corona / covid-19) komt opzetten kunnen de maatregelen zowel landelijk zijn (Rijksoverheid), als per regio of gemeente. Veel annuleringsverzekeringen dekken de kosten niet, maar de parken geven dus wel tegoedbonnen, waardoor u uw vakantie kunt verzetten. Vakantie in eigen land is extra populair, dus tijdig reserveren is aan te raden.

De strandhuisjes staan nooit op drukke stranden. En uiteraard worden overal gepaste maatregelen, zoals contactloos inchecken, toegepast.

Bijna alle strandhuisjes zijn vanaf een weekend of midweek te huur. In de zomermaanden vaak alleen per week.
Onderstaande strandhuisjes zijn in voor- en nazomer ook vanaf 2 nachten te huur. 

 1. Strandhuisje.nl/grevelingen (Grens van Zuid-Holland – Zeeland)
 2. Strandhuisje.nl/cadzand (Zeeland)
 3. Strandhuisje.nl/pier7 (Beach rooms Vlissingen, Zeeland)

Wilt u toch 1 nacht? Of zijn alle strandhuisjes volgeboekt? Dan is een hotel aan zee (aan het strand) met soms zelfs zeezicht het perfecte alternatief! Boek hier super makkelijk en snel uit meer dan 200 hotels aan zee van Nederland!

Om echt te genieten moet je ook minimaal een paar nachten op het strand slapen. Anders is er alleen maar een dag van komen en een dag van gaan. Bagageservice, acclimatiseren (genieten), ontspannen… Dat mag liefst allemaal op het gemak.

Alle strandhuisjes zijn geschikt voor 2 personen, want ze zijn sowieso altijd knus, omdat ze verplaatsbaar zijn. Behalve Hoek van Holland en Kamperland, die kunnen wel blijven staan in de winter en zijn daarom groter. Maar die zijn ook zeker geschikt voor 2 personen. Zie het complete overzicht: strandhuisje huren 2022

Op 1 plaats aan de Noordzee zijn de strandhuisjes wat groter en dat is in Hoek van Holland. Dat strand ligt tussen een groep strandpaviljoens en een drukke vaarroute naar de havens in en daar gelden de strandregels niet. Een strandhuisje blijkt in het voor- en naseizoen ook erg leuk, aan alle reacties te lezen en zelfs in de winter blijkt ook super te wezen. 

Een knus goed ingedeeld strandhuisje is al helemaal zoals het moet zijn! Zelfs in maart zit je al snel op het strandterras of maak je een lekkere strandwandeling. Echter, in de winter of storm is het wel fijn om wat ruimte en luxe te hebben. Storm op zee blijkt overigens ook heel gaaf om te zien. En het is daarna vaak al weer snel lekker genoeg voor een strandwandeling of vliegeren op het strand. 

Deze vraag krijgen we ook vaak. Of er misschien niet toch nog een strandhuisje vrij is. Op de last-minute pagina staat de actuele beschikbaarheid voor de komende tijd. Tijdens vakantieperioden zijn vaak alle strandhuisjes volgeboekt en dat staat dan ook bovenaan aangegeven. Ook andere data is vaak vol. Mocht er door annulering toch nog een huisje vrij komen? Dan plaatsen we dat op de last minute pagina. En soms ook op onze Facebookpagina.

Dat gebeurt niet zo heel vaak, boek daarom op tijd. Zeker in de vakantieperioden of weekends. Of voor degene die kunnen: boek een midweek voor- of naseizoen.

Dat ligt aan de persoonlijke omstandigheden / hoe mobiel de persoon is.

De meeste strandhuisjes staan op een verhoogd onderstel (dus trap), maar niet allemaal. In Katwijk staan de strandhuisjes direct op het zand en bovendien vaak via een verhard pad te bereiken. Een strandrolstoel is op te leen bij 3 strandpaviljoens: Strandhuys Katwijk, Zilt en Het Wantveld. Bekijk hier alle strandhuisjes Katwijk.

De strandhuisjes van Hoek van Holland zijn via een verhard pad te bereiken vanaf de parking. U hoeft dan dus niet over het zand te lopen. U kunt daar indien gewenst gratis gebruik maken van een strandrolstoel, die is op te halen vlakbij de parking van de strandhuisjes. Voor reserveringen van een strandrolstoel kunt u contact opnemen met mevrouw Jacqueline van der Heide via 06 – 31 00 02 55. Er is wel een korte trap om naar binnen in het strandhuisje te kunnen.

In Kamperland loopt ook een verhard pad voor de strandhuizen. Deze staan ook op een onderstel, dus korte trap. Je kan tijdens het boeken een huisnummer selecteren, zodat je zo dicht mogelijk bij de parking zit. 

Bij strandhuisjes Nieuwvliet en Stranddroom zijn er enkele strandhuisjes speciaal aangepast met bijvoorbeeld bredere deuren en toiletbeugels en ook te bereiken via een verhard pad. Deze zijn ieder jaar 100% volgeboekt, dus voor een aangepast strandhuisje in Zeeland is het extra aan te raden om een jaar van te voren te boeken.

Paarden op het strand mag bij de meeste strandhuisjes. In Nieuwvliet heb je een manege, dus daar is de kans heel groot. Maar ook in Wijk aan Zee, Kijkduin, Julianadorp, Cadzand, Groede, Domburg, Vrouwenpolder, Hoek van Holland en Katwijk zijn we ze al tegengekomen.

De meest geldende regel is tijdens het seizoen dat paarden pas vanaf 18 of 19 uur ‘s avonds tijdens het strandseizoen op het strand mogen. Dus je ziet ze vaak tijdens zonsondergang: een mooi plaatje!

Hier kan je cadeaubon(nen) voor strandhuisje Roompot bestellen ter waarde van bijvoorbeeld een weekend of midweek. Willen ze toch iets anders? Geen probleem, het geldt namelijk voor alle aangeboden vakanties. Keuze genoeg dus, maar dan heb je in ieder geval een heel mooi gebaar en voorstel gegeven.

Voor specifiek een strandhuisje Cadzand kan hier een cadeaobon met waarde naar wens worden besteld.

Verkoop

Strandhuisje kopen? Ontvang NIEUW AANBOD 2023 – 2024 per mail!

Uw strandhuisje verkopen of verhuren?
Dan bent u hier aan het juiste adres! Neem hieronder even contact op en dan mailen of bellen we voor de vervolgstappen.

VERKOOP VOORDELEN

10 voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld standaard Marktplaats:

 1. Via Facebook en Instagram hebben wij in totaal meer dan 230.000 volgers.
 2. Mailinglijst voor verkoop strandhuisjes van meer dan 20.000 recente / actieve inschrijvingen.
 3. Mooie presentatie, speciaal gemaakt voor strandhuisjes.
 4. All-in prijs: € 165 all-in (excl. btw) voor een verkooppagina.
 5. Ook tips, zoals verkoopdag. Zowel voor verkoper (meerdere kopers op 1 dag) als kopers (laagdrempeliger) handig.
 6. Algemene vragen worden beantwoord.
 7. Wij hebben goede algemene teksten en foto’s van IJmuiden, Hoek van Holland, Castricum, Dishoek en Westduin.
 8. Ook prijsadvies. Wij weten voor welke prijs soortgelijke strandhuisjes daadwerkelijk zijn verkocht.
 9. Duizenden bezoekers per dag.
 10. Contactpersoon en iemand die voor alle vragen klaar staat; gewoon veel leuker verkopen zo!

VERHUUR VOORDELEN

Uw particuliere strandhuisje verhuren? Slechts € 165 (excl. btw) all-in per jaar en géén commissie per boeking. Gasten boeken direct via de eigenaar. De kalender wordt automatisch geblokkeerd na een boekingsaanvraag, dus nooit een dubbele boeking. Minder dan 5 te verhuren weekends, midweken of weken? (bijvoorbeeld strandhuisje IJmuiden die max. 4 weken mag verhuren) ? Dan zijn de kosten slechts € 120 (excl. btw) voor een heel seizoen / jaar. Met álle voordelen, zoals mee profiteren van ons grote bereik en een professionele boekingsaanvraag rechtstreeks naar uw e-mailadres.

STRANDHUISJES ONDERNEMING – CONTACT

Extra promotie voor uw bedrijf? Neem snel even contact op via de bekende weg (admin panel boekingssysteem) of gewoon via mail, Whatsapp of bellen

Ha Nathan. Ons strandhuisje is verkocht. De reacties nadat hij op jouw site is geplaatst waren overweldigend. Heel erg bedankt!! Ik heb even gewacht tot de daadwerkelijke betaling maar die is nu rond.

Vriendelijke groet, Jetty (Kleine strand IJmuiden)

CONTACT – UW STRANDHUISJE VERKOPEN OF VERHUREN

Contact

Mail of WhatsApp ons

📧 MAIL

WhatsApp ↗