Strandhuisjes Nederland: Hippe Business

Het huren van een strandhuisje is de laatste jaren erg in trek. De vraag is zodanig groot, dat er steeds een ware run is op een vrij weekend of midweek. Het is een onvergetelijke beleving: in slaap vallen op het ritme van de golven en rustig wakker worden van de meeuwen.

Interview met Nathan Ultee, VIA VIVO Lifestyle Magazine

Enkele decennia geleden was het bezitten van een stukje strand met slaapstrandhuisje bereikbaar voor een breed publiek. Net zoals het eten van mosselen ooit alledaagse kost voor kustbewoners was, maar nu eerder een delicatesse is geworden. Er worden tegenwoordig zeer forse bedragen neergeteld voor zo’n slaapstrandhuisje en ook de huurprijzen zijn behoorlijk opgelopen, maar daar krijg je ook heel wat voor terug.

“Niet in luxe of voorzieningen zoals in een resort, maar wel in een omgeving, die ongekend mooi is. Iedereen die in zo’n strandhuisje is geweest blijft het zich herinneren als een onuitwisbare indruk. Voordat de strandgangers komen heb je al een ontbijtje gehad op je eigen strandterras”, aldus Nathan Ultee uit Cadzand-Bad, initiatiefnemer van Strandhuisjes Nederland.

VIP-STRANDHUISJE MET RIETEN DAK OF JACUZZI
Nathan Ultee promoot sinds 2010 nieuwe projecten met strandhuisjes voor verkoop en verhuur langs de gehele Nederlandse kust, van Cadzand-Bad tot vlak onder Texel. Tevens ontwierp hij modellen van exclusieve strandhuisjes. “Het was voor mij een mooie erkenning, dat mijn ontwerpen met ideeën zoals rieten dak of jacuzzi op het terras zijn overgenomen door bedrijven, die nu deze meest luxe strandhuisjes aanbieden als VIP-strandhuisje. Het zijn de succesvolste projecten aan de Nederlandse kust”!

In Nederland staan momenteel zo’n 550 strandhuisjes. Aan de Vlaamse kust staat geen enkel slaapstrandhuisje. Dit is tot nu toe niet toegestaan aan de 67 km kust die België rijk is. In Nederland is dat 523 km. Er zijn in korte tijd veel nieuwe projecten met strandhuisjes gebouwd, maar die staan op slechts 1% van het strand. “We vinden het van groot belang, dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de beschikbare ruimte op het strand. Strandhuisjes zijn leuk, maar niet teveel. Je moet het gewoon
hebben meegemaakt om een aantal dagen op het strand te wonen. Prachtige zonsondergangen, op bed hoor je het geruis van de zee, ’s morgens de gordijnen open en direct het zand, de zee en de vogels weer zien. Het wachten is op de verse broodjesservice”. Meer info vind je op www.strandhuisje.nl

STRANDHUISJE WORDT ERVAREN ALS BIJZONDER

  • Zonsondergang en zeker ook Zonsopkomst (minstens zo mooi)
  • Ontbijten op eigen strandterras met de eerste zonnestralen
  • Lekker uitwaaien en relaxen
  • In slaap vallen met het geruis van de zee
  • Romantisch & bijzonder
  • Na een drukke stranddag zo heerlijk rustig als andere mensen naar huis gaan
  • En uiteraard: zon, zee, strand!